ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Groetjes van Briek!

Familiepark

2008 Tapis Plein vzw
Kindervoorstelling
Leopoldpark

Het Leopoldpark als thuishaven voor jong én oud!
Studio Orka, vorig jaar te gast met Mijnheer Porselein, creëert opnieuw een heel bijzondere wereld!
Froe Froe brengt onvergelijkelijk poppentheater, ook van `De Rock en Rollendste Poppensolist` Gert Dupont himself.

Neem een duik in de tijd, toen Briek beroemd was... De Briekfabriek en Brieks Avonduurtjes waren de favoriete tv-programma’s van jong en oud. Briek was de lieveling van het publiek, én van alle medewerkers van de toenmalige BRT. Vooral het jonge volkje kreeg nooit genoeg van dat buitengewone jongetje, dat zo goed zingen en knutselen kon. Je kon allerlei Briek gadgets sparen: sleutelhangers, poppetjes, zeepjes, spelletjes, portemonneetjes... Zelfs cornflakes hadden de vorm van kleine Briekjes.

Heb jij al eens van Briek gehoord? Of ergens iets van Briek in de kast zien staan? Of op zolder bij je oma en opa? Misschien zag je Briek wel al eens in een uitzending over 50 jaar televisie? Heb je je al eens afgevraagd wat er eigenlijk met Briek gebeurde?

Nestel je in één van de strandzetels en laat je meevoeren door het spannende Briek luister- en kijkboek. Of grijp je kans om naast Briek te schitteren in de Briekfabriek en poseer voor onze camera. Verras je vrienden en familie en doe ze Groetjes van Briek met een leuke e-card.

Briek is een initiatief van tapis plein vzw, Annick Lesage en Pieter Gaudesaboos met de steun van de Vlaamse Overheid, de Provincie West-Vlaanderen en de stad Brugge, i.s.m. Uitgeverij Lannoo.
Met dank aan de familie Vierstraete en VRT.