ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Bart Maris & Friends / Code 314 / C.A.C.A. / Cheresse

BXL-Minuit 3

2010 CACA, Cheresse
Muziek
Station

In de schaduw van de grotere cultuurspelers gebeuren, in de onderbuik van onze hoofdstad, heel spannende dingen zowel muzikaal als theatraal. Frans Claus (Les Ateliers Claus) stelde een boeiende muzikale format Bruxelles Minuit samen waarbinnen een aantal vrij onbekende huizen, labels en gezelschappen zichzelf voorstellen.

Deze voorstelling kadert binnen het E40-traject.

Bart Maris & Friends

‘master of ceremony’  (23u00 / Stationsplein)

Code 314 feat. vj Bombaklak 

Filmmaker en draaitafelgoochelaar. Momenteel richt Code 314 als electronica producer al zijn pijlen op een `sample-based project`. Zijn muziek is doorspekt met loeiende `down-tempo beats & looped melodic phrases`, met dubstep en knetterende hiphop. Naast dj is hij ook performer, filmmaker, etc. en hij richtte eind 2008 mee Spank Me More Records op.

Bombaklak VJ (FR) ... Hij tovert met beelden op hoogstpersoonlijke wijze. Hij trad sinds 2003 al in heel Europa op. Terug uit Japan reflecteert zijn wereld het leven in Tokio, tussen traditie en sciencefiction gevat, zijn stijl tussen `motion graphic` en `video rush`. 

C.A.C.A.

(Als het moet, dan moet het.)
C`est arrivé près de chez nous`(!?.) En zeg dan niet meer da`get niet geweten hebt. Toptalent, onderkend. Maar dat wil hij zelf. `L`esprit belge`, alles dood relativerend, meer dan wie ook.
Pierre Vervloesem, start een nieuw project onversneden versnipperdheid, humoristisch, virtuoos producer vooral en muzikale `pot` van Peter Vermeersch (Deus, Flat Earth Society).

Cheresse

Dit is een Brussels powertrio, een stuk muzikaal gewapend beton, dat hun inspiratie heeft gevonden in de urbanistische terreur van de Brusselse hoofdstad. Urban-scouts, op een dieet van bioburgers geflambeerd in white spirit. `The Gipsy Kings On Acid`.

Met: Arnaud Paquotte, Hugues Warin, Jean-Philippe De Gheest.