ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Carl & Fantazio

BXL Minuit 1

2010 Carl et les hommes boîtes, Fantazio
Muziek
Station

In de schaduw van de grotere cultuurspelers gebeuren, in de onderbuik van onze hoofdstad, heel spannende dingen zowel muzikaal als theatraal. Frans Claus (Les Ateliers Claus) stelde een boeiende muzikale format Bruxelles Minuit samen waarbinnen een aantal vrij onbekende huizen, labels en gezelschappen zichzelf voorstellen.

Deze voorstelling kadert binnen het E40-traject.

Carl

Dit is Brusselse slam / hiphop die niets van doen heeft met opgefokte billendraaierij en gouden kettingen. Carl tekent en schrijft zijn teksten op de keukentafel van de dagelijkse realiteit, grimmig, ontvlambaar en menselijk. Carl is een multitalent die naast muziek ook strips en animatiefilms maakt.

Carl: tekst
Emmanuel Coenen: gitaar, drum, bas
Cédric Manche: trompet, electronica 
Pascal Matthey: viool, electronica

Fantazio

Monsieur Fantazio heeft de klappen van de muzikale zweep geleerd in de tochtige tunnels van de Parijse metro. Deze compromisloze Frans-Italiaans-Spaanse bastaardzoon vond met zijn rockabilly-jango-jazz helemaal zijn draai in de Europese hoofdstad. Onder de vleugels van o.a. Cinema Nova en Cirque Elèctrique dreef deze Franse bende menig Brussels feest tot een delirium, ze hebben mét reden een ware cultstatus.