ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen. De vijfde dag

2010 Uitgelezen aan Zee, Duo Roosemeyers
Literatuur
Zeeheldenplein

Uitgelezen is en blijft een levendig boekenprogramma voor en door lezers, waarbij Bekende Vlamingen zich outen over hun literaire voorkeuren, elke dag worden twee boeken tegen het daglicht gehouden, krijgen jonge schrijvers en muzikanten de kans een lezerspubliek recht in de ogen te kijken en serveren muzikanten niet alleen songs, maar ook leestips. TAZ laat bovendien jong talent van de voorbije edities het podium bestijgen. Wij zijn alvast reuzebenieuwd wat ze op ons zullen afvuren …
Uitgelezen is een publiekslieveling, jaar na jaar groeit het publiek … Deze zomer vergasten we het publiek dan ook op een nieuwe en grotere toplocatie, de Uitgelezen- tent op het Zeeheldenplein, mét zicht op zee!
Wil je de boeken of een fijne cd zelf in huis halen, dan kan je terecht in het boekenstalletje van Boekhandel Corman.

Gastvrouw: Fien Sabbe

Vast Panel:
Jos Geysels (Minister van Staat, voorzitter Vlaams Fonds voor de Letteren)
Anna Luyten (journaliste, tv-maker)

Speciale gasten:
Peter Van den Eede: De Koe, ex-centrale gast TAZ#2005
Caroline Gennez: Vlaams Parlementslid, voorzitter sp.a
Roy Aernouts: intermezzo Jong Muziek
Duo Roosemeyers: Muzikaal Signalement
Eva Mouton: Print is Dead (jonge auteur i.s.m.Villanella)

Vrede zij met u, zuster van Chris De Stoop
Met Vrede zij met u, zuster schreef Chris De Stoop "zijn zoveelste klassieker in het genre dat hij zelf uit- vond: de sociale onderzoeksjournalistiek." (De Morgen) De Stoop treedt dit keer in de voetsporen van de Belgische Muriel Degauque, de enige westerse vrouw die ooit een zelfmoordaanslag pleegde in Irak. "In Amerika had Chris de Stoop allang een Pulitzer verdiend.", zei Knack-directeur Rik Van Cauwelaert onlangs. En gelijk heeft hij.

Laat het feest beginnen! van Niccolò Ammaniti
De Italiaanse literaire superster Niccolò Ammaniti schreef met Laat het feest beginnen! een genadeloze satire waarin hij op hilarische wijze de hedendaagse Italiaanse maatschappij in het hemd zet. Een alle remmen los-rollercoaster waarin tijdens een krankzinnig feest satanisten, TV-sterren, successchrijvers en olifanten met elkaar in aanvaring komen. De olifanten winnen.