ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Floris Schillebeeckx en koor

2012 Floris Schillebeeckx en koor
Muziek - Jong muziek
Fort Napoleon, Café Koer 3

Het mag al duidelijk zijn: taz#2012 is een ware kruisbestuiving met diverse disciplines, leeftijden, genres, locaties … ook binnen het muziekprogramma, de selectie van braakland/zhebilding geflankeerd door jong muziek.

Fanfare-funk-folk door de kift naast instrumentale tovenarijen bij minstegeringste en wagon, filmische concepten (Berlijn, Lonesome no more) en klassebakken als Aroma di amore en Luc van Acker.

Ook binnen het jongmuziekparcours gaat het van singer-song en electronica, naar een poëtische en beeldende insteek tot klassiek en buskermusic ... iemand van hen gaat alvast naar huis met de taz-knackfocus Jongmuziekprijs.

a vous le choix!

Voor zijn jongste liedjesprogramma arrangeerde Floris Schillebeeckx samen met gitarist Tom Tiest zijn Nederlandstalige nummers voor een vierstemmig koor.

Het resultaat is een project met een geheel eigen klank en sfeer. Dankzij het koor werden de harmonische mogelijkheden uitgebreid en kon de poëzie van de teksten aanvulling vinden in de muziek.
Bijtend ironische nummers werden grotesker of gevoeliger. Zwaardere nummers kregen meer afstand en de allures van donkere sprookjes.

Een aanrader voor fans van Leonard Cohen, Vaticaanstad of broodjeszaak Erik aan het Mechelseplein te Antwerpen.

Floris Schillebeeckx: zang, akoestische gitaar
Tom Tiest: eleckrische gitaar
Hannes D`hoine: contrabas
Fien Maris: sopraan
Valérie Schiemsky: qlt
Buni Lenski: tenor, viool
Michael Brijs: bariton, dwarsfluit