ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Minstegeringste

2012
Muziek
CDO (Centrum Deeltijds Onderwijs KTA)/Showbizzschool


Het mag al duidelijk zijn: taz#2012 is een ware kruisbestuiving met diverse disciplines, leeftijden, genres, locaties … ook binnen het muziekprogramma, de selectie van braakland/zhebilding geflankeerd door jong muziek.

Fanfare-funk-folk door de kift naast instrumentale tovenarijen bij minstegeringste en wagon, filmische concepten (Berlijn, Lonesome no more) en klassebakken als Aroma di amore en Luc van Acker.

Ook binnen het jongmuziekparcours gaat het van singer-song en electronica, naar een poëtische en beeldende insteek tot klassiek en buskermusic ... iemand van hen gaat alvast naar huis met de taz-knackfocus Jongmuziekprijs.

a vous le choix!

Uit afval komt muziek, keukengerei is niet veilig, en speelgoed moet er ook al aan geloven.

Gerrit Valckenaers test de minste en geringste objecten die muzikaler blijken dan gedacht. Deze getalenteerde musicus hopt luchtig van piano naar klarinet, van harmonium naar sampler. De scène staat vol objecten, gaande van een fietswiel, een hoop stenen tot spiegelscherven.

Minstegeringste bestaat uit gevonden geluiden waaruit Gerrit composities en improvisaties put. Verwacht je aan spannende, grappige en zeer schone muziekjes van een klankentapper zonder weerga.

Dit concert, bedoeld voor volwassen is heel erg `kinderen toegelaten`!

"Ik zie het publiek rond mij ademloos toekijken. Ik glimlach, het kind in mij wordt aangepord. (...) Gerrit Valckenaers is slechts zelden te zien met dit soloprogramma. Jammer, want als je ergens muziek kunt zien maken, dan is het hier wel." (Elvis Peeters in Knack). (zie ook Aroma di Amore)