ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Ten Adem

Poëzieperformance

2012
Muziek - Jong muziek
Fort Napoleon, Café Koer 3

Het mag al duidelijk zijn: taz#2012 is een ware kruisbestuiving met diverse disciplines, leeftijden, genres, locaties … ook binnen het muziekprogramma, de selectie van braakland/zhebilding geflankeerd door jong muziek.

Fanfare-funk-folk door de kift naast instrumentale tovenarijen bij minstegeringste en wagon, filmische concepten (Berlijn, Lonesome no more) en klassebakken als Aroma di amore en Luc van Acker.

Ook binnen het jongmuziekparcours gaat het van singer-song en electronica, naar een poëtische en beeldende insteek tot klassiek en buskermusic ... iemand van hen gaat alvast naar huis met de taz-knackfocus Jongmuziekprijs.

a vous le choix!

Woord en piano. Stem en toetsen. Tussen een poëzieperformance en een muziekoptreden, een bijzonder organisch geluid. Vol leven en mooi gecomponeerd.

Dit duo is bezeten door taal en muziek. Ze spenderen het merendeel van hun tijd en energie aan het ontwikkelen van hun kunst. In Nederland zijn ze graag geziene gasten op poëzie- soirées en open podia.
Ze spreken daar van een revelatie en winnen links en rechts al eens een prijs. Dichte vrienden van wijlen Simon Vinkenoog zijn vol van Ten Adem en willen hen het liefst van al in Nederland houden.

Ten Adem op TAZ, voor geboren Oostendenaar Bardt Jaques een speciaal gevoel, vooral omdat hij TAZ al vanaf de eerste editie bezoekt. Waar is de tijd...

Bardt Jaques: tekst
Ben Schockaert: muziek