ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Before... Existential make-over

Havennomaden / Laureaat Stad Oostende/Limelight-prijs TAZ#2003 / Laureaat IYMM TAZ#2004

2004
Theater - Jong theater
Fort Napoleon

Na het succes van vorig jaar worden ook dit jaar opnieuw korte voorstellingen gespeeld in de buurt van de maritieme site.  De maritieme site is enkel bereikbaar met de wagen, de fiets of kusttram richting Knokke — halte ‘Weg naar Vismijn’.  Een tocht duur maximaal drie uur en is moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Laura van Dolron won vorig jaar met In the prime of their lives de Limelight prijs op TAZ.
En dit jaar is zij terug met een nieuwe solo.

De jury schreef over haar "met een haast filmische verbeeldingskracht schept Laura met niets anders dan zichzelf niet één maar vele werelden."
In de verschillende werelden die Laura creëerde had zij gezellige onderonsjes met onder ander Martin  Luther King en John Lennon.

Ook dit keer staan verschillende grootheden Laura bij...maar de fantasiewereld die zij bouwt is een stuk weerbarstiger...het gezelschap is een stuk grimmiger. 

Spel: Laura van Dolron

Winnaar International Young Makers Marathon TAZ#2004

`Ook de selectie voor The International Young Makers Marathon 2005 lag in handen van de jury Jong Theater Werk. Deze lntemational Young Makers Marathon-prijs gaat naar Laura van Dolron voor de monoloog Before... Existential make-over.
Met deze nieuwe, zelfgeschreven tekst versterkt Van Dolron het vertrouwen dat de jury Jong Theater Werk vorig jaar in haar stelde door haar de Stad Oostende / Limelightprijs toe te kennen.
Before...  Existential
make-over overtuigde de jury op alle niveaus: de intelligente en humoristische tekst is niet enkel doordacht geconstrueerd maar wordt daarenboven ironisch gepresenteerd en gespeeld op het allerscherpste van de snee. Het parcours dat Van Dolron sinds vorig jaar aflegde - onder meer door de samenwerking aan te gaan met Ontroerend Goed - is voor de jury een symbool van de waardevolle ontmoetingsplek die Theater aan Zee is, of kan zijn. Bijgevolg ziet de jury in Laura van Dolron de ideale vertegenwoordigster om de geest van Theater aan Zee in het buitenland uit te dragen.`  

website Laura Van Dolron