ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

George Total

Laureaat Stad Oostende/Limelight Prijs TaZ 2001

2004 Action Malaise
Theater - Creatie voor TaZ
Theater De Illusie

De winnaars van de coproductieprijzen van vorig jaar zijn dit jaar natuurlijk te zien op TaZ. De voorstelling van de Limelight/Stad Oostendeprijs (Laura van Dolron) is nog in ontwikkeling en zal pas tijdens editie 2005 te zien zijn.

Ik ben George Total.
ik ben maar van één ding zeker dat is dat de wereld rond mij draait, val in slaap in zetels van vrienden, val in slaap aan de brievenbus met de brieven in mijn hand, weet niet of ik gesprekken heb gehad of gedroomd heb eens 6 uur op een perron gestaan, zeven treinen gemist, `s nachts Rachmaninov oefenen, cd`s beluisteren, video`s kijken, doorblader alle dagbladen: Flair, Libelle, Humo, Story, Ikea-catalogus,... wil alles lezen. Ellende van een ander kan uw dag goed maken.
Mijn leven maakt uw leven schitterend...

"George Total is een messcherpe dialoog van Action Malaise, de theatergroep rond Ivan Vrambout. Hij coachte acteur Joris Van de Brande, met hij eerder al samenwerkte voor Vive l`Afrique en `t Wild Vlees. (…) Van den Brande brengt zijn zelfgeschreven tekst met alle nuances: scherp, bezwerend, relativerend, in een eerlijke klaren taal en tegelijk heel poëtisch. Hij ratelt als een machinerie en spint als hij met de liefde danst." (De Morgen) 

Tekst & spel: Joris Van den Brande
Coach & dramaturg: Ivan Vrambout
Vormgeving: Michiel Van Cauwelaert
I.s.m. Limelight, KC TOR, CC Genk, TarTarTvzw en de provincie Limburg

Link met meer info over GEORGE TOTAL