ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Klein Gevaarlijk Afval

Aperitiefconcerten / Laureaat Jong Muziek TaZ 2004

2004 Mira & Band
Muziek - Jong muziek
Station, Fort Napoleon

Omwille van het grote en kwalitatieve aanbod van Jon Muziek Werk (jonge afstuderenden of met afgestuurden) hebben we dit jaar twee locaties extra in gebruik genomen, in het voormalige buffet van het station en in Fort Napoleon.

Met haar soloprogramma Quality Time stond ze vorig jaar (én ook dit jaar) op Theater Aan Zee. 

Voor haar eindwerk op Herman Teirlinck koos ze enkele jonge, creatieve muzikanten om haar bij te staan. Oudere nummers kregen een nieuw kleedje en werden aangevuld met nieuw materiaal. Drie venten, één vrouw en songs die gaan over dakwerkers, engelkes, late uurtjes in Antwerpse café`s‚ vettige toiletten, mislukte dates, zandtaarten eten, klein gevaarlijk afval en natuurlijk over de duivel die liefde heet. Up tempo pop/kleinkunst nummers wisselen af met intiemere, jazzy songs. 

Ik ben klein gevaarlijk afval 
ik verspreid mijn gif in ’t rond 
ik verziek uwe lucht en uwe grond
ik maak uw regen zuur 
en ’t nieuw geluk van korte duur 

"Pure schoonheid, wat je ook moet besluiten over de nummers twee en één van de wedstrijd, elkaar waard en nu al klaar voor het grote werk: Mira Bertels en Roy Arnouts, de eerste met `Klein gevaarlijk afval` (een afgerond project), de tweede in het algemeen Antwerps. Beiden hebben uitmuntende songs en brengen die podiumvast met présence, flair, humor en lef. Niet onbelangrijk: zij omringen zich met al even briljante muzikanten, opvallend in functionaliteit. Klasse." (De Morgen)

Piano, zang: Mira Bertels
Drums: Seppe Donvil
Elektrische bas: Michaël  Donckers
Trombone: Dree Peremans

Middag: stationsbuffet
Vooravond: Fort Napoleon

2e winnaar van de TAZ Jongmuziekprijs

`De tweede prijs van 750 euro gaat naar iemand die binnen het concours aantrad met een Nederlandstalig programma om U tegen te zeggen. Wie nu al in staat is om pakweg `Kale Kevin` te schrijven en daar ook nog iedereen kippenvel mee te bezorgen is van zeer goeden huize. Bovendien speelt deze jonge dame met zo een gemak en zo een naturel dat je zou zweren dat ze naast je in de zetel zit. Haar groep voegt daar nog een dimensie aan toe: accuraat samenspel, gevoel voor dynamiek en nuance, gevarieerd, en uiterst functioneel. Klein gevaarfijk afval was een indrukwekkende muziektheatervoorstelling. Daarom gaat de tweede prijs naar Mira Bertels.` 

 

website Mira Bertels