ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Piv Huvluv & Rohal De Ridder

2004
Comedy
`t Oostends Variététheater

Theater aan Zee heeft sinds het prille begin in het Variététheater een vaste stek voor humor gevonden. Goede tradities moet je behouden.

Na een verleden bij het prettig gestoord straattheatergezelschap Fris & Monster duikt hij uit het niets op in de eerste finale van Humo`s Comedy Cup (1998).
Eén en ander heeft tot gevolg dat hij mee aan de wieg staat van Bonjour Micro, het eerste en nog steeds enige Vlaamse stand-up comedy collectief. ln vijf jaar tijd bouwt hij daarmee, dankzij een heel eigen onnavolgbare stijl, een stevige livereputatie op.

Zoals te verwachten en te voorzien zet hij met Trouble in mind nu ook de stap naar een solo-voorstelling.
Een bluescomedy waarin bluesmuziek nadrukkelijk aanwezig is, maar waarin ook de cliché`s van het genre doorprikt worden. Dat doet hij samen met partner in crime Rohal de Ridder (bekend als drummer van EL Fish en Durango) met wie hij een passie deelt voor roots- en bluesmuziek.

Trouble in mind is een hallucinant maar tegelijk hilarisch relaas over zijn moeilijke jeugd, moord, tandbederf, het boerenleven, favoriete singels, Muddy Waters en Tupperware. Aanstekelijke verhalen en dito bluesmuziek met alle bekende Piv-ingrediënten: onzin, verbaal vuurwerk met grappen en flauwekul, de nodige visuele ondersteuning en Piv Huvluviaanse aan blues verwante muziek.