ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

inleiding muziek

2011

SELECTIE JOSSE DE PAUW
Gastcurator Josse De Pauw stelde met het artistieke team van TAZ naast het theaterprogamma ook het muziekprogramma samen, gaande van klassiek, bigband, Bal Moderne tot zelfs film met livemuziek. Verder nodigde TAZ enkele ex-centrale gasten uit naar aanleiding van 15 jaar TAZ.

JONG MUZIEK
Programmeur Pieterjan Vervondel schuimde opnieuw conservatoria, muziekclubs, repetitiekoten … af op zoek naar jonge bands. Bands die niet voor een gat te vangen zijn - van donkere blues, liedjes in de moertaal tot soul en ‘banjoënde’ buskers - , maar dit staat als een paal boven water: op TAZ komen ze hun hoogsteigen, allerpersoonlijkste ding doen. ’s Morgens om 11u, vaak solo of akoestisch, op de binnenkoer van het Fort Napoleon. ’s Avonds om 17 uur, met full band of elektrisch, in Club Terminus. Net als bij het Jong Theater is er een professionele jury die beslist welke band naar huis gaat met de Jong Muziekprijs. Vorig jaar vielen Ellen Schoenaerts en Dandy Davy in de prijzen, tijdens TAZ#2011 trekken ze opnieuw de zaal in.

BXL MINUIT
Les Ateliers Claus vierden net hun vijfde verjaardag. En voor de tweede keer al zijn ze te gast op TAZ, met BXL MINUIT. Een festivalletje in het festival, dat zich elk jaar verder ontwikkelt. Les Ateliers Claus is en blijft in de eerste plaats een artistieke werkplaats. BXL MINUIT is een weerslag van ontmoetingen/ vriendschappen met Brusselse en internationale artiesten.