ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Kein Applaus Für Scheisse

2011 kc nOna
Theater - Jong theater
Kunstacademie aan zee (KAZ)

Met Liv Laveyne en Sophie De Somere krijgt TAZ voor het eerst een vrouwelijk duo aan het roer van het Jong Theater op TAZ. Beiden hebben met het festival een hechte band.
Laveyne volgt het festival al vele jaren als journalist en recensent voor De Morgen en Knack.
De Somere werd in 2003 met theatergroep Ontroerend Goed laureaat Jong Theater.

"We hebben gekozen voor theater dat verrast, ontroert, schokt, verwondert, dat doet rillen, lachen, glimlachen, soms huilen.
We kozen theater dat niet alleen maar theater is omdat het zich los danst, zingt, musiceert, filmt en zelfs rolschaatst.
We kozen theater dat de puurheid van een steen eert, dat in de aarde wroet,  dat vleugels geeft.

We kozen theater dat jong heet niet alleen om de leeftijd, maar vooral omdat het jong van geest is. We kozen voor theater waarvan iedereen deugd zal hebben: een kenner, de liefhebber, de leek. Jong Theater dat gelijk het jodium in de zeelucht de geest opkikkert."

Op het einde van de tiendaagse rit worden de Jong Theatermakers en hun werk aan het bereidwillige oordeel van de jury onderworpen.
Op zaterdag 6 augustus om 19u in Club therminus wordt officieel bekendgemaakt wie de KBC Jongtheaterprijzen mee naar huis mag nemen.

Liefde, seks, geilheid, tederheid, en dat door twee performers die elkaar voortdurend in het vizier houden. Het duo Florentina Holzinger en Vincent Riebeek was een van de revelaties op het Batârdfestival 2010 voor jong talent in Brussel. Hun act ademt de sfeer van de exuberante performances en bodyart van de jaren zeventig, waarbij de grenzen van het lichaam tot het uiterste worden verkend, maar staat tegelijk met twee voeten in de hedendaagse popcultuur.

Kein Applaus für Scheisse is geen vaststaande voorstelling en evenmin work-in- progress, maar altijd iets anders: de volgorde van scenes verandert, nieuwe elementen worden toegevoegd, andere verdwijnen. Het uiteindelijke resultaat is een portret van een generatie, een ongrijpbare mengeling van dans, trashy pop, theater, acrobatie en performance.

Van/Met: Florentina Holzinger, Vincent Riebeek
Choreografie: Olivia Reschofsky
Productie: kc nOna
i.s.m.: SNDO, Amsterdam (NL)

 *Opgelet! Deze Engelstalige performance (geen boventiteling) is niet geschikt voor gevoelige magen en bevat expliciet bloot.

 (18+)

Website KC NONA
klein_applaus_für_scheisse_c_kristien_verhoeyen_01.JPG
klein_applaus_für_scheisse_c_kristien_verhoeyen_02.JPG
klein_applaus_für_scheisse_c_kristien_verhoeyen_03.JPG