ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Newtown / Aux Larmes, Citoyens

Double bill / CD Release Peter Bultink

2011 Newtown, TAZ-Band
Muziek
Café Koer 2

Deze concerten kaderen in het luik E40:(cultuur)snelweg Brussel - Oostende

Newtown

Newtown is een vijfkoppige band uit het Antwerpse die verschillende ingrediënten samensmelt tot een doorvoelde rocksound. De essentie is puur en wordt op de juiste momenten aan de kook gebracht; oververhitte uitschieters worden afgewisseld met klanken die raken zonder meer. Newtown staat voor knallende gitaren, strakke ritmes, een bijzondere stem, en vooral innemende klanken die geen vragen oproepen, tenzij de juiste.

Newtown, indie-rock-pop met invloeden van Badly Drawn Boy, Motorpsycho en Built to Spill.

Geert Laenens: zang, piano, gitaar.
Tijl De Ridder: bas.
Philip Huysmans: gitaar.
Free Duran: gitaar.
Lode Arnouts: drums.

Aux Larmes, Citoyens

Peter Bultink & TAZ-Band
CD Release

UFO, tovenaar, poëet, provocateur, ongrijpbaar, ontroerend ... Dat zijn de woorden die men het vaakste hoort met betrekking tot Peter Bultink.

Voor Bultink begint alles in 2004, wanneer hij door een internationale jury uitgeroepen wordt tot winnaar van de Biennale de la chanson française met een formatie die hij OMP (Orchestre du Mouvement Perpétuel) heeft genoemd. Peter Bultink/OMP en Serge Feys gaan al een eind terug. Feys producete de twee eerste OMP platen en trok met hen naar Frankrijk, Zwitserland, Griekenland, Canada. Tijdens TAZ#2008 gaven ze zelfs al eens het beste van zichzelf in een van de roemruchte Late Night concerten in Club Terminus. Na een imposante concertenreeks besluit Peter Bultink in 2008 om zich te herbronnen, hij trekt zich terug en begint te schrijven aan zijn eerste soloalbum Aux larmes, citoyens.

En nu komt die plaat - opnieuw met Serge Feys als producent - uit en TAZ laat die officieel op je los. De voltallige TAZ-band, Lode Vercampt op cello en special guests, zoals Baloji, de verwachtingen mogen hoog gespannen zijn ...

Wie een ticket voor dit concert heeft, kan na het concert de CD aankopen voor slechts 5 euro!!

TAZ-Band:
Serge Feys: piano.
Philipp Weies: gitaar.
Mirko Banovic: bass.
Sam Gysel: drums.

Het concert zal, in tegenstelling tot wat eerder aangekondigd werd, GRATIS zijn. Reeds bestelde tickets worden terugbetaald aan de ingang.