ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Thomas Blondeau en Martijn Teerlinck

Prinsen en prinsessen der poëzie

2015
Literatuur
cc De Grote Post

Hommage aan Thomas Blondeau (door Roderik Six) & Martijn Teerlinck (door Erik Jan Harmens)

Tijdens deze Prinsen en Prinsessen herdenken we twee te vroeg overleden dichters. Schrijvers Roderik Six en Erik Jan Hamers brengen een ode aan Thomas Blondeau en Martijn Teerlinck.

Thomas Blondeau (BE, 1978-2013) was schrijver, journalist, dichter. Eind 2006 debuteerde hij met het veelgeprezen eX. In 2010 verscheen zijn tweede roman Donderhart, een romance die zich afspeelt in Londen tegen de achtergrond van de aanslagen in juli 2005. Zijn derde roman, Het West-Vlaams versierhandboek, verscheen september 2013. 
Hij debuteerde postuum als dichter met Min beste gedicht dat u nooit zult lezen. Thomas Blondeau overleed op 35-jarige leeftijd. 

Roderik Six (1979) werkte als recensent voor Cutting Edge en KnackFocus en schreef kortverhalen. Zijn eerste roman Vloed sloeg in als een bom. Hij kaapte er de Bronzen Uil mee weg en het leverde hem een premie op van de Prijs Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen.

Martijn Teerlinck (NL, 1987-2013), ook bekend onder de artiestennamen ‘The Child of Lov’ en ‘Cole Williams’, was muzikant en dichter. De clip van zijn debuutsingle ‘Heal’ werd opgenomen in Atlanta. Aan zijn debuutalbum ‘The Child of Lov’ werkte onder andere Blur-frontman Damon Albarn mee. Als dichter won hij in 2010 het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. In 2014 verscheen postuum zijn debuutbundel Ademgebed. Martijn Teerlinck overleed op 26-jarige leeftijd.

Erik Jan Harmens (1970) is dichter en schrijver. Zijn debuutbundel In menigten werd o.a. gevolgd door Underperformer (Gedichtendagprijs, Jo Peters Poëzieprijs en J.C. Bloem-poëzieprijs), Gospels en Psalmen en Open mond. Na de romans Kleine doorschijnende man en De man die in zijn eentje de Olympische Spelen organiseerde, verscheen dit jaar het sterk autobiografische Hallo muur. Harmens werd in 2002 de eerste Poetry Slam-kampioen van Nederland.