ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

CHET

Centrale gast TAZ 2008 / Laureaat Jong Theater 1997

2016 Compagnie Cecilia
Theater + Muziek
Loods NMBS

Tom Vermeir brengt samen met drie muzikanten een ode aan hun muzikale held Chet Baker. Eén van de grondleggers van de West Coast Jazz, die zong zoals hij trompet speelde. In 1998 stierf Baker door een val uit zijn hotelraam en ging hij de geschiedenisboeken in als ‘de mooie jongen die alles had, maar waar het fout mee afliep’. In deze ode gaan ze op zoek naar een hedendaagse vertaling van Bakers melancholische lyriek.
West Coast jazz anno 2016, waarbij het turbulente leven van deze legendarische jazztrompettist verweven wordt met jazzstandards als ‘My funny valentine’, ‘Angel eyes’, ‘The thrill is gone’ ...

Vermeir, Taeldeman en Heuvinck speelden tien jaar in de glamrockband A Brand. Voor CHET krijgen ze versterking van Ben Brunin, bassist van o.a. Vive la Fête en muzikaal brein achter Kenji Minogue.
CHET is een monoloog met veel muziek, of een concert met lange bindteksten. Zoals u wilt.

‘Naarmate de voorstelling vordert, slagen Vermeir en de muzikanten erin de verwarring en de radeloosheid die door Chets hoofd malen intenser te maken. De voorstelling zuigt je mee. Met een pakkende versie van de Italiaanse klassieker ‘Volare’ zet Chet zijn eeuwige vlucht in.’ (De Standaard ***)

Tekst/regie: Koen De Sutter.
Spel: Tom Vermeir.
Livemuziek: Dag Taeldeman, Frederik Heuvinck, Ben Brunin.
Techniek: Koen Demeyere.
Productiecoördinatie: Elke Vanlerberghe.
Productie: Compagnie Cecilia.
Coproductie: C-mine cultuurcentrum, CC Mechelen.
Met steun van: Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent, Vlaams Fonds voor de Letteren. Mediapartners: Radio 1, De Standaard.

FLASHBACK Tom Vermeir en TAZ?
In 1997 kreeg hij voor De Bacchanten, samen met andere studenten van het Gentse Conservatorium, de prijs Jong Theater. In 1998 stond hij mee op scène in de eerste eigen TAZ-productie, Gaos. Samen met o.a. Korneel Hamers en Stefaan Degand bracht hij toen een theatrale en muzikale collage, gebaseerd op het werk van de Pool Sławomir Mrożek.