ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen aan Zee/De derde dag

Belezen denkers

2016 Uitgelezen aan Zee
Literatuur
cc De Grote Post

Uitgelezen is een live boekenprogramma i.s.m. Vooruit en De Morgen, met dank aan Sabam for Culture. Uitgelezen is reeds te gast op TAZ sinds 2007.
Het vaste panel bestaat uit FIEN SABBE, JOS GEYSELS en ANNA LUYTEN. Ze ontvangen elke dag twee gasten, een duo, die twee boeken bespreken en enkele boekentips prijsgeven. Het geheel wordt telkens opgeluisterd door muzikale gast JELLE VASTERSHAEGHE en een dagelijkse column van ERIK VLAMINCK (zie ook De Gemakkelijke Stoel en de verhalenbundel Brieven van Dikke Freddy).
Op het einde is er een plezante boekentombola. Ben je niet bij de gelukkigen dan biedt de boekenstand van Boekhandel Corman soelaas!

Speciale gasten   
Alicja Gescinska
Geert Mak

Boeken op tafel                               
Een woord een woord
Een klein leven

In zijn nieuwste boek Een woord een woord test Frank Westerman de kracht van het vrije woord onder het gewicht van de actuele aanslagen sinds Charlie Hebdo. Hij mengt zich onder terrorisme-experts in Parijs en drinkt muntthee met een ex-treinkaper die dichter is geworden. Om aan den lijve te voelen wat taal kan uitrichten tegen terreur volgt hij een training tot gijzelingsonderhandelaar in een oefendorp van de politie. Wat vermag het woord tegen de kogel? Westerman brak door met De graanrepubliek en El Negro. Met deze laatste won hij de Gouden Uil.

Een klein leven betekent voor Hanya Yanagihara een wereldwijde doorbraak als schrijver. Het boek werd een bestseller in Engeland en de Verenigde Staten en leverde haar de Kirkus Prize in Fiction op.
In Een klein leven zoeken vier studievrienden samen hun weg in New York. Eén van hen is teruggetrokken en lijkt niet verlost te worden van de demonen uit zijn verleden. Yanagihara beschrijft de wreedheid en de kracht van vriendschap op een exceptionele manier.

De Pools-Belgische filosofe Alicja Gescinska debuteerde begin 2016 met de roman Een soort van liefde. Historicus Geert Mak is een geprezen auteur, vooral bekend als Europakenner door zijn boek In Europa.