ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen aan Zee/De vierde dag

Belezen auteurs

2016 Uitgelezen aan Zee
Literatuur
cc De Grote Post

Uitgelezen is een live boekenprogramma i.s.m. Vooruit en De Morgen, met dank aan Sabam for Culture. Uitgelezen is reeds te gast op TAZ sinds 2007.
Het vaste panel bestaat uit FIEN SABBE, JOS GEYSELS en ANNA LUYTEN. Ze ontvangen elke dag twee gasten, een duo, die twee boeken bespreken en enkele boekentips prijsgeven. Het geheel wordt telkens opgeluisterd door muzikale gast JELLE VASTERSHAEGHE en een dagelijkse column van ERIK VLAMINCK.
Op het einde is er een plezante boekentombola. Ben je niet bij de gelukkigen dan biedt de boekenstand van Boekhandel Corman soelaas!

Speciale gasten            
Lize Spit
Inge Schilperoord

Boeken op tafel                               
Misschien Esther
Het tumult van de tijd

Misschien Esther is het bejubelde debuut van de Oekraïense Katja Petrowskaja. In deze roman reconstrueert ze haar familiegeschiedenis. Een gebroken geschiedenis, verscheurd door de grote drama’s van de twintigste eeuw: stalinisme, nationaalsocialisme, de Holocaust. Het boek werd bekroond met de Ingeborg Bachmannprijs, de belangrijkste debuutprijs in het Duitse taalgebied en werd in de pers omschreven als ‘een godsgeschenk voor de literatuur’.

De nieuwste roman van Julian Barnes is een fictionele biografie van niemand minder dan Dmitri Dmitrijevitsj Sjostakovitsj, de bekendste Russische componist van de twintigste eeuw. In Het tumult van de tijd wordt de botsing tussen kunst en macht blootgelegd. Welke compromissen moet een kunstenaar aangaan om een stempel op de wereld te drukken? Het tumult van de tijd is Barnes’ eerste roman sinds zijn met de Man Booker Prize bekroonde Alsof het voorbij is.

Begin 2016 debuteerde Lize Spit met haar roman Het Smelt. Een onthaal met lovende recensies en reacties. Ook Inge Schilperoord debuteerde als romanauteur met Muidhond. Het boek won de Bronzen Uil 2015 en is genomineerd voor de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2016 en Fintro Literatuurprijs 2016.