ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen aan Zee/De vijfde dag

Belezen journalistes

2016 Uitgelezen aan Zee
Literatuur
cc De Grote Post

Uitgelezen is een live boekenprogramma i.s.m. Vooruit en De Morgen, met dank aan Sabam for Culture. Uitgelezen is reeds te gast op TAZ sinds 2007.
Het vaste panel bestaat uit FIEN SABBE, JOS GEYSELS en ANNA LUYTEN. Ze ontvangen elke dag twee gasten, een duo, die twee boeken bespreken en enkele boekentips prijsgeven. Het geheel wordt telkens opgeluisterd door muzikale gast JELLE VASTERSHAEGHE en een dagelijkse column van ERIK VLAMINCK. Op het einde is er een plezante boekentombola. Ben je niet bij de gelukkigen dan biedt de boekenstand van Boekhandel Corman soelaas!

Speciale gasten                
Phara de Aguirre
Danira Boukhriss (wordt vervangen door Marc Reugebrink)

Boeken op tafel                  
Cinderella
Judas

In 2013 werd Michael Bijnens bekroond met de TAZ-SABAM Jongtheaterschrijfprijs voor zijn afstudeerproject Bloedspoor/0 Falso Profeta/Iris. ‘Een literair talent’, oordeelde de jury. Met Cinderella debuteert hij als romanschrijver. Een prozaïsche roman waarin de zoon van een hoer een bordeel opent en zo de pooier wordt van zijn moeder.

Amos Oz is een Israëlische schrijver en publicist die o.a. de Goethe-prijs voor literatuur mocht ontvangen. In zijn jongste roman, met de veelzeggende titel Judas, stelt hij het thema verraad centraal. Het verhaal speelt zich af in het Jeruzalem van de jaren ’50 en gaat over drie generaties Israëliërs in een onmogelijk land.

Journaliste Phara de Aguirre is gekend als een scherpe interviewster. Ze maakt o.a. voor Koppen spraakmakende reportages over actuele thema`s. Journaliste Danira Boukhriss is verslaggeefster voor het VRT-journaal. In 2016 presenteert ze, samen met Kobe Ilsen, het voedingsprogramma Over eten en in de zomer Koppen XL.