ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Antarctica/Kastaars/No Offence

2017 On The Look Out
Film
cc De Grote Post

Niet alleen jonge theatermakers, muzikanten en jonge schrijvers krijgen een platform op TAZ, ook jonge filmmakers verwelkomen we, dit onder de noemer Film aan Zee. In Film aan Zee laten we afstuderende scenaristen en regisseurs samenwerken met hun voorbeelden uit het professionele veld. Film aan Zee is een samenwerking met het Filmfestival Oostende, met de ondersteuning van de Unie van Regisseurs, de Scenaristengilde, de Acteursgilde en de Vlaamse Onafhankelijke Film & Televisie Producenten. Film Aan Zee is mede mogelijk dankzij Sabam.

Kijk uit naar de kortfilms die TAZ dit jaar programmeert en samen met de Vlaamse filmscholen en het FFO presenteert. Ontdek jonge filmmakers, die allemaal furore maakten op filmfestivals in binnen- en buitenland en waarvan we nu al uitkijken naar het verdere oeuvre. In het voorprogramma van deze films geniet je telkens van een sneakpreview van een kortfilm. Deze ‘sneaks` staan te trappelen om ook het (inter)nationale filmcircuit te veroveren, op TAZ alvast een voorproefje.

Om 11u en 18u worden per dag dezelfde films getoond, soms is dit 1 kortfilm + sneak, soms 2 of 3 kortfilms + sneak. De gemiddelde duur is elke dag ongeveer 60 minuten.

ANTARCTICA
Een animatiefilm over de reis van John en zijn kompanen. Ze komen vast te zitten op Antarctica. John ontvlucht zijn verleden, maar wanneer het noodlot toeslaat, wordt hij gedwongen zichzelf in de ogen te kijken.

Regie: Jeroen Ceulebrouck, student KASK Gent.

KASTAARS
In deze animatiefilm zijn enkele flatbewoners volledig in zichzelf gekeerd, ze kijken nooit naar buiten en zien de kip niet die er regelmatig voorbij fladdert. De kip heeft op het dak een nest waar ze haar eieren uitbroedt. Op een dag worden de eieren gestolen.

Regie: Jasmine Elsen, student RITCS.
In het kader van BRUS | OOST, eensamenwerkingsproject met de Vlaamse Gemeenschapscommissie. 

NO OFFENCE
Een rij cartoonisten verschijnt voor een macaber tribunaal. Telkens als één van de juryleden zich door een cartoon beledigd voelt, wordt de maker onherroepelijk geëxecuteerd. Deze animatiefilm werd bekroond met de Ensor voor Beste Kortfilm2016.

Regie: Kris Borghs.
Stem: Herwig Illegems.