ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Fruits of Labor

2017 Irene Wool vzw, Latitudes Contemporaines
Theater - Laureaat
Versluys|Dôme

Fruits of Labor is een zinderende performance, een revue van songs en dans door een gezelschap van muzikanten en performers. Hun gezang legt bloot wat onze angstige harten bezighoudt, de muziek helpt om alles van ons af te schudden, een monumentale witte kubus tart de wetten van de zwaartekracht. Fruits of Labor is een boeiende trip die absorbeert en vibreert, om te eindigen in een sensationele climax.

Fruits of Labor jumpt op de beat van Miet Warlops hartslag en is een poppy, sprankelend cadeau aan een wereld waar elke vorm van sprankeling aan banden dreigt gelegd te worden. Het is een zinderend zotte poging om kunst tot een louterende rite te maken. Een ritueel dat toont hoe te glinsteren en te glijden in en doorheen een wereld die doldraait als een levensgrote spinspoel.’ (FocusKnack ****)

Vorige zomer was ze te gast met Dragging the Bone. Onlangs maakte ze tijdens Performatik in Brussel furore met een performance waarbij ze een stel blote mannenbenen tot een paard omtoverde.

Concept/regie: Miet Warlop.
Muziek/performance: Miet Warlop, Joppe Tanghe (zie ook ONS), Wietse Tanghe, Tim Coenen, Seppe Cosyns.
Assistentie: Barbara Vackier, Ian Gyselinck, Sander Vos.
Kostuums: Sofie Durnez, Karolien Nuytens, An Breugelmans.
Techniek: Hugh Roche Kelly.
Geluidstechniek: Saul Mombaerts, Bart van Hoydonck.
Lichtontwerp: Henri Emmanuel Doublier.
Productieleider: Seppe Cosyns.
Productieassistent: Elke Vanlerberghe.
Coproductie: KunstenfestivaldesArts, Vooruit, BUDA, La Villette (FR), PACT Zollverein (DE), La Bâtie (ZWI), Gessnerallee (DE), InternationalSummer Festival Kampnagel (DE), Dublin Theatre Festival (IRE), NXTSTP.
Met steun van: Beursschouwburg, Vlaamse Overheid, Stad Gent, Erlangen, European Union’s Culture Programme.
Dank aan: Ballet C de la B (Ghent), Stijn Kenens, Bram Coeman, Michiel Dasseville, Karel Vanhooren, Pieter Jan Coppejans, Michiel De Wilde, Danai Anesiadou, Nicolas Provost, Stephen Dewaele, Michiel Goedertier, Arlette Goethals, Sparks-efx, Paul Warlop, Geert Viane, Koen Demeyere.