ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Klein Boekarest/Mainland

2017 On The Look Out
Film
cc De Grote Post

Niet alleen jonge theatermakers, muzikanten en jonge schrijvers krijgen een platform op TAZ, ook jonge filmmakers verwelkomen we, dit onder de noemer Film aan Zee. In Film aan Zee laten we afstuderende scenaristen en regisseurs samenwerken met hun voorbeelden uit het professionele veld. Film aan Zee is een samenwerking met het Filmfestival Oostende, met de ondersteuning van de Unie van Regisseurs, de Scenaristengilde, de Acteursgilde en de Vlaamse Onafhankelijke Film & Televisie Producenten. Film Aan Zee is mede mogelijk dankzij Sabam.

Kijk uit naar de kortfilms die TAZ dit jaar programmeert en samen met de Vlaamse filmscholen en het FFO presenteert. Ontdek jonge filmmakers, die allemaal furore maakten op filmfestivals in binnen- en buitenland en waarvan we nu al uitkijken naar het verdere oeuvre. In het voorprogramma van deze films geniet je telkens van een sneakpreview van een kortfilm. Deze ‘sneaks` staan te trappelen om ook het (inter)nationale filmcircuit te veroveren, op TAZ alvast een voorproefje.

Om 11u en 18u worden per dag dezelfde films getoond, soms is dit 1 kortfilm + sneak, soms 2 of 3 kortfilms + sneak. De gemiddelde duur is elke dag ongeveer 60 minuten.


KLEIN BOEKAREST
Elk weekend worden de snelwegparkings in West-Europa overspoeld met duizenden Oost-Europese truckchauffeurs. Klein Boekarest is een tragikomische documentaire over een van die parkings.

Regie: Sam Geyskens, student RITCS.
In het kader van BRUS | OOST, een samenwerkingsproject met de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

MAINLAND
De 12-jarige Colin Macleod beseft dat het eiland waar hij woont te klein wordt voor zijn dromen. Colin Mackenzie, een oude schaapherder beseft dat zijn geliefde eiland nooit meer hetzelfde zal zijn.

Regie: Ischa Clissen, student RITCS .
In het kader van BRUS | OOST, een samenwerkingsproject met de Vlaamse Gemeenschapscommissie.