ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Levitations

Laureaat TAZ SABAM Jong Theaterschrijfprijs 2015

2017
Theater - Laureaat
cc De Grote Post

Levitations is een poëtisch universum waarin hoop en wanhoop, zijn en niet-zijn, seksualiteit, liefde en dood nooit ver van elkaar verwijderd zijn. Levitations is een restruimte, een gat in de tijd waar niks gebeurt. En tegelijkertijd alles. 

Hannah De Meyer: `Levitations is mijn hoofd en mijn lijf binnenstebuiten gekeerd. Het is mijn feestje en de toeschouwers zijn de gasten. Het is mijn darkroom. Het is mijn boeddhistische hut in de bergen en iedereen is stil. Ik ben de sjamaan en betover iedereen tot ik zelf betoverd raak. Iedereen wordt rustig, er is oranje-geel licht; er is een gordijnrail in de gekronkelde vorm van een Alvar Aalto-vaas. Een heel dunne doorzichtige stof wordt langs de rail getrokken terwijl iemand zegt: ‘I wanna be alone and I don`t wanna lose you.’ Ik wil de toeschouwers graag en genereus uitnodigen op mijn feestje en in mijn darkroom.`

Hannah De Meyer (1988) studeerde in 2015 af aan de Toneelacademie Maastricht met Solace, hiervoor kreeg ze de TAZ-Jong Theaterschrijfprijs 2015. Nadien maakte ze Vast Glowing Empty Page en recent, samen met Jesse Vandamme, ÜVERDRAMATIK.
Hannah De Meyer schrijft en regisseert en zoekt in haar werk het extreme op, zowel in de verstilling en het meditatieve als in het choquante. 

Concept/regie/spel: Hannah De Meyer.
lichtontwerp: Sjaak Zegwaard.
met zeer veel dank aan: Rik De Meyer, Lut Lievens, Jo D’Hoore, Kinga Jaczewska, Bram Van Der Kelen, Mirthe Labree, Karlijn Milder, Daan Couzijn, Lotte Milder.
coproductie: Frascati Producties en Toneelhuis / P.U.L.S.