ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

(n)ooit gelezen: De Kapellekensbaan

2018 TAZ (Theater Aan Zee)
Literatuur - ???

Hoe kijken verschillende generaties naar `klassiekers`, en wat betekenen ze vandaag?

De Kapellekensbaan (1953) van Louis Paul Boon is een naar de keel grijpende kroniek van een ontwrichte wereld. De roman registreert weergaloos de naoorlogse sfeer van morele ontreddering, maar ook het bevrijdende inzicht dat de wereld niet gedoemd is ten onder te gaan.

Öznur Karaca,Vlaamse taalexpert, schrijfster en comediènne stelt het boek voor, de gesprekken worden gemodereerd door Erik Vlaminck, o.a. auteur van Suikerspin, Miranda van frituur Miranda en voorzitter van KANTL.
In het panel zetelen Koen Peeters en Patricia Jozef. Chantal Acda en Eric Thielemans brengen een frisse muzikale toets.

Koen Peeters, fervent LP Boon verzamelaar, schreef o.a. De Postbode, Grote Europese roman en De bloemen. Voor Duizend heuvels (2012) deed hij drie jaar research naar de ziel van Rwanda. Zijn meest recente roman De Mensengenezer won in 2017 de ECI Literatuurprijs. Zie ook Kamer in Oostende over Hugo Claus en Op Sleeptouw: Koen Peeters.

Patricia Jozef studeerde schilderkunst en filosofie. In beide disciplines zag ze verhalen opduiken. In 2017 verscheen haar debuutroman Glorie, een verhaal over dromen en ambities. Het boek werd lovend ontvangen en haalde de shortlist van de ANV Debutantenprijs en de Hebban debuutprijs

I.s.m. en met steun van: KANTL.