ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Avond van Hoop

Exclusief voor TAZ

2019 Het Zuidelijk Toneel
Theater - Creatie voor TaZ
Loods NMBS

In tijden waarin Angst en Algoritmes, Polarisatie en Paniek lijken te regeren, is er meer dan ooit behoefte aan een tegengif. Lucas De Man nodigt tijdens de Avonden van Hoop vijf huizen - Het Zuidelijk Toneel, Kloppend Hert, ARSENAAL/LAZARUS, Het nieuwstedelijk en Victoria Deluxe/Kopergietery - uit om ons samen met hun gasten een gezonde dosis Hoop te geven. Het worden vijf totaal verschillende unieke theatrale avonden met een ding gemeen: je verlaat vol goeie moed en energie de zaal.

Toen Pandora haar doos weer sloot bleef er één ding zitten: hoop. Omdat hoop een trage deugd is? Of net een vergiftigd geschenk? Piet Menu, artistiek leider van Het Zuidelijk Toneel, nodigt een aantal bevriende kunstenaars en denkers uit. Met theatermaker Laura van Dolron trekken we de Oostendse kerken in. Filosoof en psychiater Damiaan Denys laat zijn licht schijnen over ons brein en dan is er nog de helende kracht van muziek.

Het Zuidelijk Toneel is het theaterhuis van Brabant, het passerpunt tussen Nederland en Vlaanderen. Het vertelt verhalen in samenwerking met de beste makers.

Knack brengt in samenwerking met Lucas De Man/TAZ en zijn Stichting Nieuwe Helden een extra uitgave 100 ideeën voor een betere wereld. Een uitgave die hoop voor de toekomst brengt. Deze publicatie is inbegrepen in het ticket voor de Avond van Hoop.

Van/met: Piet Menu, Wim Helsen, Frank van Kasteren, Stefaan Van Brabandt, Damiaan Denys, Laura van Dolron.
Productie: Corinne Heyrman, Bregtje Radstake.
Techniek: Stan Bannier, Emile van Gils.

Het Zuidelijk Toneel