ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Avond van Hoop

Exclusief voor TAZ

2019 Victoria Deluxe, KOPERGIETERY
Theater - Creatie voor TaZ
Loods NMBS

In tijden waarin Angst en Algoritmes, Polarisatie en Paniek lijken te regeren, is er meer dan ooit behoefte aan een tegengif. Lucas De Man nodigt tijdens de Avonden van Hoop vijf huizen - Het Zuidelijk Toneel, Kloppend Hert, ARSENAAL/LAZARUS, Het nieuwstedelijk en Victoria Deluxe/Kopergietery - uit om ons samen met hun gasten een gezonde dosis Hoop te geven. Het worden vijf totaal verschillende unieke theatrale avonden met een ding gemeen: je verlaat vol goeie moed en energie de zaal.

Week na week trekken jonge klimaatactivisten de straat op met hun eis voor een rechtvaardiger klimaatbeleid. Hun engagement is een injectie van hoop. Deze voorstelling onderzoekt hoe en waarom jonge mensen wakker worden en besluiten om naar buiten te treden, zich te verzetten en alternatieven te verbeelden.

Jonge spelers uit Gent, Brussel en Charleroi vormen de theaterscène om tot een publieke ruimte. Met krachtige slam poetry, speeches, beeld en muziek tonen ze hun betrokkenheid met de wereld. Want zit de échte hoop niet hierin: recht in de afgrond durven kijken en dan … gewoon beginnen, of is het opnieuw beginnen? Jonge mensen laten zien hoe ‘de jeugd’ zich, zowel vroeger als nu, op inspirerende wijze verzet(te) tegen de als onomkeerbaar of onveranderbaar ervaren wereld.

Knack brengt in samenwerking met Lucas De Man/TAZ en zijn Stichting Nieuwe Helden een extra uitgave 100 ideeën voor een betere wereld. Een uitgave die hoop voor de toekomst brengt. Deze publicatie is inbegrepen in het ticket voor de Avond van Hoop.

I.s.m.: Eden (Charleroi).
Makers: Dominique Collet, Dominique Willaert, Brecht Vanhoenacker, Francisco Luzemo.
Productie/proces: Jos Van Herreweghe.
Techniek: Gerold Van Thieghem.
Research: Charlotte Dewilde, Babette Vergauwen, Marieke Vanassche, Leen Deboeck, Maren Merckx.
Spelers: Alpaslan Mercimek, Aroa Canay Caneda, Astrid Clercx, Christian Makuta, Ebenezer Ankrah, Emma Boeyaert, Fanny Sznajder, Ferre Vuye, Francis Mutshipat, Jonas Baeke, Lolita Leveque, Nawel Kalbi, Oumaemae Akhayad.

Victoria Deluxe
Kopergietery
Eden-Charleroi