ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

De Leesclub: 21 lessen voor de 21ste eeuw

2019
Literatuur
`t Leeshuus

De ochtendstond heeft goud in de mond, bij een koffie en croissant keuvelen over boeken; dat is De Leesclub ten voeten uit. Verdiep je tijdens de zomer in een van deze boeken en ga er tijdens De Leesclub samen met Els Snick of Jos Geysels dieper op in.

In Sapiens boog Yuval Noah Harari zich over het verleden, in Homo Deus over de toekomst; in 21 lessen voor de 21e eeuw laat hij zijn licht schijnen over het heden.

Wat zijn de uitdagingen van onze tijd? Hoe beschermen we onszelf tegen een nucleaire oorlog, ecologische rampen en technologische bedreigingen? Wat is de oorzaak van de opkomst van populisten als Donald Trump? Hoe weren we ons tegen fake news? Moeten we ons voorbereiden op een nieuwe wereldoorlog? Wat moeten we denken van het opkomend nationalisme? Vragen de mondiale problemen die op ons afkomen om andere politieke systemen? Is het een goed idee dat we onze data overdragen aan enkele grote commerciƫle spelers, of wordt het tijd om het eigendom van data te reguleren? En wat wordt de grote nieuwe wereldmacht, Amerika, Europa of China?

In dit boek beantwoordt Yuval Noah Harari de 21 meest urgente vragen van onze tijd. Het boek komt op TAZ ook aan bod in het Non-fictie: Toekomst, technologie, hoop met Johan Braeckman en Caroline Pauwels.

Met: Els Snick/Jos Geysels