ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Indispensible Blue (offline)

De keuze van Oshin

2019
Theater
cc De Grote Post

Theatermaker Oshin Albrecht selecteerde samen met TAZ programmeur Mats Van Herreweghe de Jong Theater voorstellingen voor TAZ. Daarnaast vroeg gastcurator Lucas De Man haar om vier voorstellingen te kiezen vanuit haar persoonlijke blik, intuïtief gelink aan haar eigen praktijk. Ze koos voor voorstellingen van voornamelijk vrouwen met een ruime kijk op het performatieve, die een link hebben met het beeldende en die spelen met de manier waarop betekenis ontstaat. 

Indispensible Blue kan je zien als een offline dans, maar ook als een desktop gedicht. De titel - een samenvoeging van `indispensable` wat onmisbaar betekent en `pensible` wat `iets dat in de lucht hangt` aanduidt - toont aan hoe Bryana Fritz speelt met de veelheid van betekenissen en de wendbaarheid van woorden.

Het werk van deze Brusselse danseres, choreografe en schrijfster bevindt zich op het kruispunt tussen poëzie en performance en sinds kort ook in duet met het computerbesturingssysteem van OSX. Ze werkte als performer al voor Anne Teresa De Keersmaeker, Xavier Le Roy en Michiel Vandevelde. Sinds 2016 werkt ze ook samen met Henry Andersen onder de naam Slow Reading Club.

Van/met: Bryana Fritz.
Advies: Bojana Cvejic, Tom Engles.
Dank aan: P.A.R.T.S. Research Studios, Jan Ritsema, Camille Durif Bonis.
In het kader van BRUS | OOST, een samenwerkingsproject met de Vlaamse Gemeenschapscommissie.