ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

I`m Sorry It`s (Not) A Story

2019
Dans
cc De Grote Post

Theatermaker Oshin Albrecht selecteerde samen met TAZ programmeur Mats Van Herreweghe de Jong Theater voorstellingen voor TAZ. Daarnaast vroeg gastcurator Lucas De Man haar om vier voorstellingen te kiezen vanuit haar persoonlijke blik, intuïtief gelink aan haar eigen praktijk. Ze koos voor voorstellingen van voornamelijk vrouwen met een ruime kijk op het performatieve, die een link hebben met het beeldende en die spelen met de manier waarop betekenis ontstaat. 

In I’m Sorry It’s (Not) A Story zet danseres-choreografe Charlotte Vanden Eynde een uitgepuurd portret neer van een vrouw die zichzelf (her)ontdekt. Schommelend tussen ernst en humor, verhoudt zij zich met verstilde bewegingen tot het hedendaagse vrouwbeeld.

Heel precies gekozen beelden van een jonge vrouw die probeert vat te krijgen op wat ze voorstelt. Onthutsend. (De Morgen ****)

I’m Sorry It’s (Not) A Story ging in 2009 in première en markeerde het begin van een nieuwe fase in haar artistieke parcours. Charlotte maakt choreografieën en performances, waarin het lichaam op een zeer beeldende en sensitieve manier centraal staat.

Op vraag van Oshin toont zij deze bijzondere solo opnieuw op TAZ.

Choreografie/dans: Charlotte Vanden Eynde.
Outside eye: Nada Gambier.
Licht: Ann-Sophie Hoste, Elke Verachtert.
Muziek: ‘Où Vas-Tu Petit Garçon’, Brigitte Fontaine; ‘De Cara a la Pared/Face to the Wall’, Lhasa in remix van David De Beukelaer.
Productie: wpZimmer.
Coproductie: Kaaitheater, Vooruit.
I.s.m.: BUDA, STUK.
Met steun van: de Vlaamse Overheid.