ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Masterclass Cross-over

2019 TAZ (Theater Aan Zee), deAuteurs, Vlaams Audiovisueel Fonds, Vlaams Audiovisueel Fonds, Sabam
Rand
KAAP / Vrijstaat O.

Ervaren verhalenvertellers uit België en Nederland gaan zonder blozen vreemd. Schrijvers, gameontwikkelaars, theatermakers, journalisten, acteurs en filmmakers met een idee dat buiten hun gewoonlijke habitat valt, krijgen vrij spel om de cross-over te maken van hun eigen naar een ander medium. Daarna pitchen de deelnemers hun project voor een publiek en professionele jury. Kom genieten van hun verrassende ontdekkingstocht.

Wat is cross-over en hoe begin je eraan?

Drie ervaringsdeskundigen uit Vlaanderen en Nederland geven een masterclass over hoe zij hun cross-overprojecten ervaren en hoe ze zich begeven binnen verschillende disciplines. Filmmaker Hans Van Nuffel vertelt over zijn prille ervaring als gameontwikkelaar. Ish Ait Hamou die naast choreograaf ook romanschrijver, regisseur en scenarist is, praat over zijn projecten in verschillende disciplines. Simon(e) van Saarloos, Nederlandse theatermaker, filosoof en auteur deelt tijdens het gesprek haar ervaring met de verschillende mediavormen.

De moderator van dienst is Michaël De Cock, ook thuis in cross-over als schrijver, theatermaker en scenarist. Boeiende masterclasses voor zowel deelnemers als geïnteresseerde bezoekers.

Tijdens Cross-over Pitches pitchen de deelnemers hun project voor een publiek en professionele jury.

Met: Michaël De Cock, Hans Van Nuffel, Ish Ait Hamou en Simon(e) van Saarloos.

deAuteurs
VAF
Sabam