ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Hardgekookt. Dag Drie

Literatuur mét een eitje!

2013
Literatuur
cc De Grote Post

Tijdens Hardgekookt staat telkens één auteur centraal, hij leest voor, vertelt, weidt uit ..., Bernard Dewulf sluit af in opperste schoonheid.
Interviewer van dienst is Carlos Alleene die sinds enkele jaren het literaire programma Alleene bij Corman bij Vrijstaat O. presenteert. Hij begon zijn journalistieke carrière bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Nadien was hij chef cultuur Spectator, literair criticus Het Volk, GPD-medewerker (Gemeenschappelijke Persdienst, Den Haag) en ten slotte mediajournalist.
Jelle Vastershaeghe - veelzijdig allround pianist en geprezen improvisatietalent - brengt muzikale intermezzo`s én `De Helden aan Zee` laten van zich horen. Laat je vergasten op een fijn ochtendlijk (telkens om 10u30) literair intermezzo, met koffie én een eitje

Naast columniste voor De Morgen is Ann De Craemer ook schrijfster.
In 2011 verscheen haar romandebuut Vurige tong - een vlammende afrekening met haar katholieke jeugd in West-Vlaanderen - en goed voor De Bronzen Uil-lezersprijs van De Morgen en genoemd als runner-up voor de Vlaamse Debuutprijs.
Haar haat-liefdeverhouding met de streek waar ze opgroeide en naar terugkeerde, speelt ook een rol in haar laatste roman De seingever.

"De seingever is een dwingende vertelling waarin De Craemer zegt `schoonschrijverij` te willen vermijden en niet méér te willen noteren dan de werkelijkheid haar aanbiedt.
Maar intussen trekt ze je met haar prachtige stijl op ouderwets literaire wijze het verhaal in."
(Volkskrant)

Helen White: poëzie, performance