ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Bákxai

2016 Hogeschool Voor De Kunsten Utrecht (HKU), RITCS, NONA, Abattoir Fermé
Theater
cc De Grote Post

Dans met ons, drink wijn en versier uw hoofd met bloemen. Dionysos zegt niet wat een vrouw wél of niet mag inzake liefde: een non wordt niet spoorslags een meesteres.

Aan de deur van een nachtclub lokt Bacchus de mensen naar binnen om er te kijken, ruiken en proeven van zijn bacchanten, liederlijke nimfen in de ban van de roes, van seks en geweld. Pentheus wil niet naar binnen. Die verdraagt geen krassen of vuiligheid in zijn leven.

In 400 v.Chr. schreef Euripides De Bacchanten: een stuk over de invoering van een nieuwe religie in Thebe, waar razende vrouwen de priesteressen zijn. De studenten van HKU én RITCS, gecoacht door Stef Lernous van Abattoir Fermé, zetten hun tanden in deze Griekse tragedie.

Regie: Stef Lernous.
Spel: Tessa Friedrich, Sam Ghilane, Joep Hendrikx, Kirsten van den Hoorn, Yamill Jones, Liza Kollau, Olivier van Klaarbergen, Dennie Lukkezen, Hanne Machielsen, Hannes Reckelbus, Maxime Vandommele, Birgit Welink.
Regieassistent: Maja Westerveld.
Techniek: Sanne Weber, An De Hondt.
Decorontwerp: Sven Van Kuijk.
Productieleiding: Inge Zeilinga.
Producenten: Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, RITCS School ofArts, NONA, Abattoir Fermé. I.S.M.: deBuren, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond,
d e t h e a t e r m a k e r, Theater Aan Zee.