ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Republica Vitalska

TAZ TALK

2005
Literatuur
ART residence Beau-Site

Het letterenluik van TAZ heeft een niet geringe gedaantewisseling ondergaan. Op een nieuwe locatie en met een nieuwe naam presenteren we u het onderstaande literaire programma, met tal van bekende gezichten, verrassende acts en stevige babbels. Een soort talkshow dus, maar verwacht geen droge poëzievoordrachten, lezingen of hoogdravende interviews.
TAZ Talk vermengt poëzie, kunst en literatuur met culinaire hotshots, rock `n’ roll-gitaren, grappige performances en een heuse lingerieshow. Cultuur om even af te koelen, of juist niet.
Naast deze literaire gerechten kunt u ook dagelijks proeven van de kookkunsten van de performers.
Deborah Ostrega is de hulpkok van dienst; de videasten van King Kong serveren alles in een portie literair gekruide internettelevisie.

Wat hebben de Antwerpse nachtburgemeester, auteur en comedian Vitalski en de gebronsde Republica-presentator Lieven Vandenhaute met elkaar gemeen?

Ze maken de beste cultuurprogramma’s van Vlaanderen. Vandenhaute is een culturele omnivoor, Vitalski een boekenwurm.
Voor TAZ Talk slaan ze de handen in elkaar voor een live talkshow met gasten van in en buiten het festival, bekende personaliteiten, gekke vogels en vooral veel humor.

Vandenhaute legt ze op het rooster, Vital tapt er schuimende moppen bij. Een duo dat ons inziens nog veel potten gaat breken...