ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Aka Moon & Black Machine & Philip Catherine (BE/MALI)

Soiree Jazz

2009 Akasha vzw
Muziek
Café Koer 2

Onder het motto `cultuur kent geen grenzen` stellen centrale gasten Jan Goossens en Arno Hintjes het programma van TAZ#2009 samen.

De leden van Aka Moon jongleren met polyritmiek en polyfonie als wilde DJ’s. Met hun kaleidoscopisch en virtuoos spel voeren ze hun publiek mee naar nieuwe werelden.

Sinds hun debuut in 1992 zoekt Aka Moon naar de meest uiteenlopende muzikale ontmoetingen. Van de Aka pygmeeën in Centraal- Afrika naar de Karnatakamuziek in India, met tussenstops bij het Ictusensemble, Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas), DJ Grazzhoppa’s DJ Bigband...
In 2004 brengt het project African Voices Aka Moon en Baba Sissoko voor het eerst samen. Als Malinese ‘griot’ en meester op de tama bewijst Sissoko zijn talent bij o.a. Youssou N’Dour, Buena Vista Social Club, Ry Cooder.... en bij z’n eigen Black Machine.

In Oostende geven ze de aftrap van hun tweede Europese tournee. Speciaal voor TAZ vervoegt Philip Catherine hen als speciale gast.

Al sinds de jaren ‘60 is Philip Catherine één van de vooraanstaande figuren van de Europese jazzscène. Zijn samenwerking met jazzgrootheden zoals Chet Baker, Stéphane Grappelli, Charles Mingus, zijn unieke stijl en klankkleur zijn van een niet te miskennen invloed geweest op de Europese jazz. Zijn soepel swingend en virtuoze gitaarspel en zijn lyrische composities weten elk publiek te begeesteren. In combinatie met Aka Moon en Black Machine slaat dit zeker en vast gensters.

Arno:”Jazz, Philip Catherine, Aka Moon, fantastisch, internationale klasse. Over de hele wereld bekend.”

Aka Moon
Fabrizio Cassol: alt sax
Stéphane Galland: drums
Michel Hatzigeorgiou: elektrische bas

Black Machine
Baba Sissoko: zang, tama, ngoni
Diatourou Sissoko:zang, tama, calebas
Yacouba Sissoko: tama, ngoni, calebas, koor
Makan Cissoko: zang, tama, koor
Adame Kouyate: tama, calebas, koor
Djime Sissoko: tama, ngoni, koor
Abdoulaye Dit Baba Sissoko: tama, calebas, koor
Bazoumana Sissoko: tama, koor
Productie: akasha vzw
Met steun van: Vlaamse Overheid, réalisé avec l’aide du ministère de la communauté française wallonie-bruxelles
Partners: aubergine vzw, kvs, maison de la culture Tournai