ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Andrea Voets

harp

2012
Muziek - Jong muziek
Fort Napoleon, Café Koer 3

Het mag al duidelijk zijn: taz#2012 is een ware kruisbestuiving met diverse disciplines, leeftijden, genres, locaties … ook binnen het muziekprogramma, de selectie van braakland/zhebilding geflankeerd door jong muziek.

Fanfare-funk-folk door de kift naast instrumentale tovenarijen bij minstegeringste en wagon, filmische concepten (Berlijn, Lonesome no more) en klassebakken als Aroma di amore en Luc van Acker.

Ook binnen het jongmuziekparcours gaat het van singer-song en electronica, naar een poëtische en beeldende insteek tot klassiek en buskermusic ... iemand van hen gaat alvast naar huis met de taz-knackfocus Jongmuziekprijs.

a vous le choix!

Deze bezige tweeëntwintigjarige Brugse harpiste studeert harp aan het conservatorium, filosofie aan de universiteit en Perzische talen als hobby, en dit allemaal in haar nieuwe thuisbasis Amsterdam.
Met één doel: haar grote liefde voor de harp als solo-instrument op de muzikale kaart zetten.

Speciaal voor TAZ brengt ze twee verschillende concerten: een klassiek recital met muziek uit de 20e en 21e eeuw en de eigen productie Latin Lovers. Latin Lovers is gebaseerd op het 2000 jaar oude liefdesboek Ars Amandi van Ovidius en The Crown of Ariadne, een werkstuk van de Canadese componist R. Murray Schafer.

De voorstelling is een unieke samenwerking met kalligraaf Yves Leterme, van wie het werk tijdens de voorstelling geprojecteerd wordt. Andrea en Yves vormen een wereldwijd uniek duo. Ooit student en docent, nu collega-kunstenaars die elk de grenzen van hun eigen vakgebied opzoeken en mekaar vonden op het snijvlak ervan.

Latin Lovers is hun eerste volledige voorstelling.
 Met muziek van oa. M. Flothuis, C. Debussy en R. Murray-Schafer.

Andrea voets: harp, percussie
Yves Leterme: kalligrafie