ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Jangle Boist / Rudy Trouvé Octet

Double Bill

2012 Rudy Trouvé Octet, Jangle Boist
Muziek
Loods NMBS


Het mag al duidelijk zijn: taz#2012 is een ware kruisbestuiving met diverse disciplines, leeftijden, genres, locaties … ook binnen het muziekprogramma, de selectie van braakland/zhebilding geflankeerd door jong muziek.

Fanfare-funk-folk door de kift naast instrumentale tovenarijen bij minstegeringste en wagon, filmische concepten (Berlijn, Lonesome no more) en klassebakken als Aroma di amore en Luc van Acker.

Ook binnen het jongmuziekparcours gaat het van singer-song en electronica, naar een poëtische en beeldende insteek tot klassiek en buskermusic ... iemand van hen gaat alvast naar huis met de taz-knackfocus Jongmuziekprijs.

a vous le choix!

JANGLE BOIST
BZB-huiskok en hartendief David Deklerck stelt de afwas na de barbecue even uit om zijn mooiste nummers voor u te spelen.
Samen met BZB-huismuzikant Youri Van Uffelen - multitaskend toptalent, dat op TAZ voor het eerst niet als gitarist, maar als drummer zal aantreden - tekent hij voor een zak gepeperde blues, met een snuif psychedelica, een gemene scheut rock en een aangename dosis intimiteit.

RUDY TROUVE OCTET
Persjongens schrijven de scores van BZB-producties nogal vaak compleet aan Rudy Trouvé toe, terwijl die scores natuurlijk altijd een gedeelde inspanning van een hele ploeg muzikanten zijn. Wil u graag eens 100% onversneden Trouvé horen? Tekst, muziek, regie én videosectie? Kom dan kijken en luisteren naar het octet dat zijn naam draagt. In de luxe van een grote zaal spelen zij `dansmuziek voor introverten`. Frisse, zwierige muziek met intrieste teksten. En andersom.
En jongens toch, wat een geweldige band!

Met: Aarich Jespers, Dimitri Daggelinckx, Elko Blijweert, Geert Vanbever, Joris Caluwaerts, Sigrid Van Roosendaal en nieuweling Tom Pintens.