ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Score Man

2011 Score Man
Muziek
Café Koer 2

Gastcurator Josse De Pauw stelde met het artistieke team van TAZ naast het theaterprogramma ook het muziekprogramma samen, gaande van klassiek, bigband, Bal Moderne tot zelfs film met livemuziek. Verder nodigde TAZ enkele ex-centrale gasten uit naar aanleiding van 15 jaar TAZ.

Score Man is een nieuw groot orkest dat exposeert met klank. Soms in gevecht, dan weer met een knipoog naar de nostalgische bigbandtraditie. Vanuit zijn achtergrond als componist en arrangeur zet Thomas De Prins zijn voorliefde voor uiterst verfijnde orkestrale filmmuziek, taaie garagerock en blues op papier. Score Man, een twintigkoppige reus met één voet in de `roots`, de andere in de avant-garde ...

Muzikanten van El tattoo del Tigre, Think of One, Lady Lynn, Internationals, Dez Mona, Seatsniffers, Brazzaville, Whodads spelen voor het eerst samen in een grensoverschrijdende authentieke combinatie. Klassieke muziek, swing, trashrock, `exotica` in een strak maar ook tegelijk expressionistisch arrangement.

Score Man: Pete De Houwer, Herman Pardon, Piet Verbist, Nicolas Rombouts, Vincent Brijs, Michaël Brijs, Tom Van Dyck, Sara Meyer, Erik Bogaerts, Tom Callens, Jo Hermans, Carlo Nardozza, Joachim Vanhoecke, Sam Vloemans, Andres Paisa, Tobe Wouters, Pieter Lamotte, Bert Dockx, Filip Wauters, Thomas De Prins.