ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

De Heksen

Een angstwekkend leuke, muzikale voorstelling naar de bestseller van Roald Dahl.

2013 Uitgezonderd. Theater!
Kindervoorstelling
Leopoldpark

Traditiegetrouw huist Het Familiepark in het Leopoldpark! Het meetingpoint torent opnieuw hoog op de heuvel en eromheen ontplooit zich een feeëriek meetingpoint met de prachtige woonwagen van Alles loopt op rolletjes. Er is een retroterras, een picknickweide, een rustig plekje voor baby`s (met microgolf, pamperkussen ...).

Elke dag wordt deze plek een fantastische plek voor groot en klein. Met Mout Uyttersprot en Sébastien Dewaele (Alles loopt op rolletjes) als gastheren mag je je aan veelverwachten!

Heksen. Dat zijn toch van die enge vrouwtjes op van die bezemstelen, met zwarte punthoeden en van die zwarte lange kapmantels ? Niets is minder waar! Heksen zijn gewone dames met gewone kleren en gewone jobs. Maar het zijn wel gemene dames die elk kind haten. Hun enig doel is dan ook alle kinderen te vernietigen!

In deze voorstelling maken we kennis met zo`n enge `Heksen-dames`. Maar ook met Jonas, een jongetje die opgroeit bij zijn geliefde oma. En oma die weet wel één en ander over de heksen, over hun bijeenkomsten en de macht van de Grote Opperheks. Als ze beiden op vakantie naar zee vertrekken, merken ze iets bijzonders in hun hotel: heel veel dames, heel veel bizarre dames, ... Wat blijkt ? Net op dat moment houden alle heksen hun jaarlijkse bijeenkomst in het hotel.
Wat volgt is een spannend verhaal over hoe Jonas samen met zijn oma en zijn nieuwe vriend Bruno de heksen te lijf gaan. Hoe dat afloopt, kan je zelf komen beleven in dit bijzonder verhaal vol spanning, ontroering, muziek en natuurlijk de nodige dosis humor.

Tekst: Roald Dahl
Bewerking: David Wood
Vertaling: Helena Philipsen
Regie: Jeroen Maes
Muziek: Joris Hermy
Liedjesteksten: Fabio Van Hoorebeke
Lichtontwerp: Micha Meijer
Pruiken/Grime: Karine Uvijn
Fotografie: Bram Vandeveire
Spel: Wanda Joosten, Pieter Klinck, Dieter Verhaegen.