ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Hardgekookt. Dag Acht

Literatuur mét een eitje!

2013
Literatuur
cc De Grote Post

Tijdens Hardgekookt staat telkens één auteur centraal, hij leest voor, vertelt, weidt uit ...,
Bernard Dewulf sluit af in opperste schoonheid. Interviewer van dienst is Carlos Alleene die sinds enkele jaren het literaire programma Alleene bij Corman bij Vrijstaat O. presenteert.
Hij begon zijn journalistieke carrière bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Nadien was hij chef cultuur Spectator, literair criticus Het Volk, GPD-medewerker (Gemeenschappelijke Persdienst, Den Haag) en ten slotte mediajournalist.
Jelle Vastershaeghe - veelzijdig allround pianist en geprezen improvisatietalent - brengt muzikale intermezzo’s én de ‘Helden aan Zee’ laten van zich horen.
Laat je vergasten op een fijn ochtendlijk (telkens om 10u30) literair intermezzo, met koffie én een eitje!

Erik Vlaminck maakte naam met Het schismatieke schrijven, een zesdelige romancyclus over het ongewone leven van gewone mensen in Vlaanderen, en met de in 2008 verschenen roman Suikerspin (Provincieprijs Antwerpen, longlist AKO-Prijs en Librisprijs).
Brandlucht (2011) belandde op de longlist voor zowel de Libris- als de AKO literatuurprijs.
Als theaterauteur schrijft hij voor diverse gezelschappen waaronder Toneelhuis/Olympique Dramatique, Tutti Fratelli en Laika.

Actrice Marijke Pinoy leest voor uit zijn nieuwe novelle Miranda van Frituur Miranda.

"Erik Vlaminck slaagt er als vanouds in deze volksvrouw met eerlijke en overtuigende brutaliteit haar leven in woorden te laten vatten." (Cobra.be)

Ellen Deckwitz: poetry slam.