ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Hardgekookt. Dag Zes

Literatuur mét een eitje!

2013 Reinout met Nevenwerking
Literatuur
cc De Grote Post

Tijdens Hardgekookt staat telkens één auteur centraal, hij leest voor, vertelt, weidt uit ..., Bernard Dewulf sluit af in opperste schoonheid.
Interviewer van dienst is Carlos Alleene die sinds enkele jaren het literaire programma Alleene bij Corman bij Vrijstaat O. presenteert. Hij begon zijn journalistieke carrière bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Nadien was hij chef cultuur Spectator, literair criticus Het Volk, GPD-medewerker (Gemeenschappelijke Persdienst, Den Haag) en ten slotte mediajournalist.
Jelle Vastershaeghe - veelzijdig allround pianist en geprezen improvisatietalent - brengt muzikale intermezzo`s én `De Helden aan Zee` laten van zich horen. Laat je vergasten op een fijn ochtendlijk (telkens om 10u30) literair intermezzo, met koffie én een eitje

Peter Verhelst is dichter, romanschrijver, toneelauteur, theatermaker en performer.
Hij debuteerde in 1987 met de dichtbundel Obsidiaan.
Zijn grote doorbraak kwam er in 2000 toen zijn roman Tongkat de Gouden Uil, de Jonge Gouden Uil en de Driejaarlijkse Vlaamse Cultuurprijs Literatuur won. In 2008 verscheen zijn eerste kinderboek, Het geheim van de keel van de nachtegaal, bekroond met de Gouden Uil voor Jeugdliteratuur.
Later dat jaar werd hij Gents stadsdichter.
Momenteel is hij mentor aan School of Arts, curator van QNX in Brugge en regisseur bij NTGent.
In maart 2013 verscheen zijn meest recente novelle Geschiedenis van een berg.

Reinout Verbeke met Nevenwerking: performance-poëzie.