ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Schiller/Tasten

2013 Bloet, de Roovers, Kaaitheater
Theater
cc De Grote Post

Voor Schiller/Tasten gaan Jan Decorte en Sigrid Vinks opnieuw (Bakchai, TAZ#2011) een alliantie aan met de Roovers: Sara De Bosschere en Michael Vergauwen staan mee op scène.

Als Jan Decorte klassiekers herschrijft dan levert dat prachtige teksten op. In zijn eigen idioom, dat tegelijkertijd kindlijk lief en ontwrichtend brutaal is, weet hij door te dringen tot de kern van grote meesterwerken. In Schiller/Tasten bewerkt hij Die Rauber (1781) van Friedrich Schiller tot een heel aparte `Sturm und Drang` belevenis.

Eind 18e eeuw, de tijd van de Verlichting, een periode met nu nog steeds brandend actuele thema`s als de rebellie van de jongeren tegen de ouderen, de roep om meer vrijheid en democratie, het belang van de natuur ... In de voorstelling zinderen individuele liefdesgevoelens en politieke passies van Schillers tijd na, maar vallen ook veel gelijkenissen met onze eigen tijd te ontdekken.

"Ik heb mij kostelijk geamuseet en ben as é gelukkig mens na mijn huis gereeë door mijne chauffeur en zijn madam." (G. Lauwaert, Knack.be)

Tekst: Jan Decorte.
Van/Met: Jan Decorte, Sigrid Vinks, Sara De Bosschere, Michael Vergauwen.


JSchiller  Tasten_c Danny Willems8.jpg
Schiller  Tasten_c Danny Willems2.jpg
Schiller  Tasten_c Danny Willems5.jpg
Schiller  Tasten_c Danny Willems6.jpg