ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Stijn Meuris

SABAM inviteert

2013
Muziek
cc De Grote Post

Op donderdag 1 augustus opent het festival met een gratis muzikaal parcours, aangeboden door SABAM, Belgische verenigingvan auteurs, componisten en uitgevers. Van de kleine zaal (Stijn Meuris) in het cc De Grote Post, naar de Panoramazaal (Big Noise), om dan af te zakken naar Café Koer (Piv Huvluv & Bruno Deneckere)!

Beginnen met een nieuwe muzikale lei; zo kan je omschrijven wat Stijn Meuris het afgelopen jaar heeft gedaan. Na Noordkaap (zeg maar de nineties) en Monza (de eerste tien jaar van de 21 eeuw) vond deze energieke frontman het tijd voor iets helemaal anders. Een nieuwe band, een hele reeks concerten, en vooral: een nieuwe cd: MIRAGE. Daarop staan elf songs die sterk doen vermoeden dat Meuris de klank van de eighties heeft weten tev ersmelten met zijn eigen onnavolgbare stijl. Krachtige maar heldere, transparante songs, uiteraard voorzien van een stel vintage-Meuris teksten.

"Bij de zevende luisterbeurt vonden we Mirage nog beter dan bij de eerste drie. Zij het nog niet half zo goed als we ze morgen gaan vinden."  (HUMO)

Stijn Meuris: zang.
Kris Delacourt: gitaar, toetsen.
Dave Hubrechts: gitaar.
Dave Hubrechts: bas.
Antoni Foscez: drums.

Dit is een concert voor staand publiek, er worden geen stoelen voorzien.


2013-0801-stijn-meuris_annemie-craeye_002.jpg
2013-0801-stijn-meuris_annemie-craeye_006.jpg
Stijn-Meuris0108-7198---Ken-Aelbrecht.jpg
Stijn-Meuris-0108-7230---Ken-Aelbrecht.jpg