ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Achter ‘t eten

2015 het KIP, LOD
Theater
cc De Grote Post

Aan de hand van een bundel brieven uit de jaren zeventig wordt het verhaal verteld van een moeder en een dochter die elkaar op een moeilijk moment in hun leven beter leren kennen. Althans, zo lijkt het.Twaalf jaar geleden maakten theatermaker Eric De Volder (van de toenmalige Toneelgroep Ceremonia) en componist Dick van der Harst (LOD) deze bejubelde muziektheatervoorstelling, die o.a. bekroond werd met de Grote Theaterfestivalprijs 2004.

‘Achter ’t eten laat zien wat theater vermag’, schreef de Jury van de GroteTheaterfestivalprijs in 2004. En dat is na tien jaar nog steeds het geval. Het is bijvoorbeeld niet omdat videoprojecties de laatste tien jaar aan een steile opmars bezig zijn, dat een sobere voorstelling met weinig tot geen middelen niet meer werkt, integendeel. Weinig tot niets, dat mag je letterlijk nemen: een zeil, een pruik, een boodschappentas en een kussen. Meer rekwisieten zijn er simpelweg niet. Maar, en of Pinoy en Nijssen het publiek vast weten te krijgen en volledig door elkaar weten te schudden.’ (Nieuwsblad n.a.v. heropvoering op Theaterfestival 2014)

De voorstelling is toegankelijk vanaf 16 jaar.

tekst/vormgeving/regie: Eric De Volder. muziek: Dick van der Harst. met: Ineke Nijssen, Marijke Pinoy. dramaturgie: Ellen Stynen.
techniek: Geert Vanoorlé.