ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Hus & The Next Generation

Première

2016 Hus & The Next Generation
Muziek - Creatie voor TaZ
cc De Grote Post

Walter Hus is een componist met zin voor avontuur. Toen hij zijn zestienjarige zoon zag spelen met zijn vrienden van de jazz- en popschool kreeg hij het gekke idee om samen met hen te experimenteren rond zijn eigen composities. Om iets nieuws te creëren met de komende generatie, een nieuw genre, een brug tussen twee werelden.

Samen spelen ze ‘power-jazz’, fris, dynamisch, complex en simpel tegelijk, een cross-over tussen stijlen en generaties met de uitbundige kracht van puur speelplezier.

Deze zomer resideert dit jong geweld een tiental dagen in Oostende. Tijdens TAZ gaan ze in première met dit unieke project, met steun van TAZ, De Grote Post en Walter Hus.

Walter Hus stond al met verschillende projecten op TAZ, o.a. met zijn rockband HUS en het gigantisch computergestuurde Decap-orgel en met de Marollenopera, waaraan ook 15 Oostendse `bathroom singers’ deelnamen.

Alto sax: Seppe De Bleser.
Tenor sax: Maurice de Clerck.
Barytone sax: Creo Cristoria.
Gitaar: Jorick Hens.
Gitaar: Arto Van Roey.
Bass: Jacob Hus.
Drums: Engel Peet.
Keyboards/bandleider: Walter Hus.

Vanaf 23u draait Jan Ducheyne plaatjes in het cultuurcafé van De Grote Post. Een immer verrassende muziekselectie van onze eigenste Monsieur Le Selecteur en zijn gasten. Tijdens het optreden doet hij er even het zwijgen toe, maar nadien vliegt hij er weer in tot de vroege uurtjes.