ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Ipiki Ookami

2016 Ipiki Ookami
Muziek
cc De Grote Post

In het vrije universum van Ipiki Ookami (‘One Wolf’) versmelten disciplines, kleuren en stijlen tot onorthodoxe composities met wortels in hiphop, elektronica, jazz, funk en soul.
Steven Segers maakt sinds zijn eerste reis naar Japan in 1999 tracks onder de naam Ipiki Ookami, deze naam kreeg hij van een oude vrouw in de bergen van Nagano, Japan. Na de gebeurtenissen in Fukushima keerde hij terug naar België. Gelouterd door deze ervaring maakte hij een eerste soloplaat, ‘2255’, met schitterend artwork van Jasta crew en een verrijkende inbreng van bevriende guests. Hiphopcollectief Tribes United en een aantal geestverwanten brengen ‘2255’ live on stage. Hip-hop is the way out!

Door twintig jaar TAZ zit meer hiphop verweven dan gedacht. Passeerden al de revue: Baloji, BIGG, Mo&Grazz, Money Mark (Beastie Boys), Dan le Sac Vs Scroobius Pip, NoMoBs … Tijd voor Ipiki Ookami, de beste old school hiphop van nu.

Composities: Ipiki Ookami aka Steven Segers.
Turntables: DJ Grazzhoppa, Saimn-I.
Mic: Ipiki Ookami, Saimn-I, Jx2BigApe, Barbarossa, Ozi One, Dr. Mabool.
Bas: Joshua Dellaert.
Drums: Andreas Lagrou.
Keyboard: Thomas Vanhauwaert.
Gitaar: Laurent Longeval, Peter Jan Van Slambrouck.

Vanaf 23u draait Jan Ducheyne plaatjes in het cultuurcafé van De Grote Post. Een immer verrassende muziekselectie van onze eigenste Monsieur Le Selecteur en zijn gasten. Tijdens het optreden doet hij er even het zwijgen toe, maar nadien vliegt hij er weer in tot de vroege uurtjes.