ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Shout at Cancer

Exclusief

2017 Another Voice, Shout at Cancer Belgium
Muziek - Creatie voor TaZ
KAAP / Vrijstaat O.

Shout at Cancer is de enige organisatie ter wereld die muziek en kunst integreert in de stemrehabilitatie en sociale reïntegratie van mensen na laryngectomie - het chirurgisch verwijderen van strottenhoofd en stembanden. Een radicale ingreep noodzakelijk bij agressieve vormen van keelkanker. De ontreddering voor patient en partner is groot, de kans op sociaal isolement en depressie aanzienlijk. Hiervoor creëerde Dr.Thomas Moors, stichter en bezieler van Shout at Cancer, samen met keelkankerspecialisten, spraaktherapeuten en professionele muzikanten een participatieve methodiek die muziek, voordracht en theatertechnieken integreert in het medisch en sociaal herstelproces.

Publieke uitkomst is Another Voice, een gemengd koor van mensen met en zonder stem. Het performatief concert op TAZ#2017 luidt in première meteen ook de start van een Belgische afdeling van de organisatie in.

Shout at Cancer ontving recent The Point of Light Award, een persoonlijke erkenning voor baanbrekend maatschappelijk werk, van Theresa May, Eerste Minister UK. Eind 2016 kregen ze The Lancet Prize voor Best Pitch op het Global Health Film Festival, Barbican, London.

Na het optreden volgt een nabespreking, gemodereerd door Klarastem Chantal Pattyn.