ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Non-fictie: Kunst en zorg

2018 TAZ (Theater Aan Zee)
Literatuur
KAAP / Vrijstaat O.

Vier thema’s en boeken - kunst en zorg, opstand, populisme en betrokkenheid - worden tijdens het non-fictie programma onderwerp van debat. Een wisselend panel buigt zich over een boek en biedt verrassende inzichten en kennis.

Alain de Botton, één van de bekendste hedendaagse filosofen, betoogt in Religie voor Atheïsten (2016) dat de seculiere samenleving veel kan leren van religies als het gaat om zaken als gemeenschapszin, ethiek, onderwijs en kunst.

Moderator Ann Peuteman gaat in gesprek met:
Mieke Van Hecke, Manu Keirse en Johan Braeckman. Johannes Verschaeve brengt een muzikaal intermezzo.

Ann Peuteman is redactrice bij Knack. Toen ze eind jaren negentig als journaliste de euthanasiewet volgde, voerde ze tal van openhartige gesprekken met artsen. In Voelt ú zich wel goed, dokter? doet ze hierover relaas.
Mieke Van Hecke, gewezen topvrouw van het Katholiek Onderwijs en CD&V-politica, werd in 2015 voorzitter van het Vlaams Vredesinstituut. Ze ontving toen ook het Groot Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap.
Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en dé specialist als het over rouwverwerking en de laatste levensfase gaat.
Zijn boeken werden in vele talen vertaald.
Johan Braeckman is filosoof en professor aan UGent. Hij schreef onder andere De ongelovige Thomas heeft een punt, een handleiding over kritisch denken. Zijn onderzoek spitst zich toe op de evolutietheorie en de neurowetenschappen.

Religie voor Atheïsten komt ook aan bod
in De Leesclub.

Met: Ann Peuteman, Mieke Van Hecke, Manu Keirse, Johan Braeckman. Met dank aan: Sabam for Culture.