ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Apéro Poëzie: Herman Balthazar/Roel Richelieu Van Londersele

2018 TAZ (Theater Aan Zee)
Literatuur
KAAP / Vrijstaat O.

Een programma van TAZ en Poëziecentrum met dank aan deAuteurs.

Tijdens Apéro Poëzie vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven, bij een aperitief en met zicht op zee. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek over de verzen die hun leven veranderd hebben en over wat poëzie voor hen betekent.

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er ook plaats voor een poëziedebutant. Dat is telkens een van de genomineerden van de tweede editie van de Poëziedebuutprijs Aan Zee, een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ. Uit de poëziedebuten van 2017 zijn de bundels van Vicky Francken, Joost Decorte, Laurens Ham, Dominique De Groen en Simone Atangana Bekono geselecteerd. Deze dichters worden uitgenodigd om voor te lezen tijdens Apéro Poëzie.

Vijf illustratoren tekenen live bij de voorgelezen gedichten. Ahmed Roni & friends brengen etnisch-Koerdische muziek, met dank aan FMDO vzw en Stad Oostende.

Apéro Poëzie, een boeiende babbel, perfect om uw dag mee aan te vangen!

Op zaterdag 4 augustus wordt de laureaat van de Poëziedebuutprijs Aan Zee, net als de andere laureaten, bekendgemaakt in de Grote Post.

Herman Balthazar is een Vlaams historicus met een grote liefde voor poëzie. Hij was twintig jaar lang hoogleraar en gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen.

Herman Balthazar nodigt Roel Richelieu Van Londersele uit op het aperitief: dichter, romanschrijver, thrillerauteur, redacteur en docent. Hij werd onderscheiden met de Louis Paul Boonprijs en won voor zijn gedicht Mats de Herman de Conincksprijs.

Dominique De Groen leest voor uit haar debuut.

Ann De Bode illustreert. Ze kreeg al vijf keer de Publieksprijs van de Picturale in Ronse, een tweejaarlijkse tentoonstelling van alle Vlaamse illustratoren.