ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Fobbit

Première / Laureaat Jong Theater TAZ 2008

2009
Theater - Creatie voor TaZ
Victoriazaal/Cultuur Pakhuus Ostende

Het moet een van de eenvoudigste voorstellingen geweest zijn die ooit op TAZ stond: Leuchter, de solo waarmee Jeroen Vander Ven - die dit jaar afstudeert aan het Rits - vorig jaar publiek, pers én jury charmeerde. Uit het juryrapport: “De voltallige jury vindt dat een boeiend personage wordt neergezet (…), het acteerwerk is sober en indringend, echt een toonbeeld van ‘less is more’.”

Voor zijn nieuwe voorstelling werkt Vander Ven samen met collega-student, Thomas Bellinck - vorig jaar te zien in Koltwarkosmos. Beiden delen een fascinatie voor non-fictie als bron voor theater.

De titel verwijst naar een militair scheldwoord: een ‘fobbit’ is een lid van het grondpersoneel dat zich niet buiten de militaire basis waagt en de directe confrontatie met de vijand schuwt. Het woord is een samentrekking van ‘FOB’ (forward operating base) met ‘hobbit’, het harige, honkvaste schepsel uit Tolkiens Lord of the Rings.

De voorstelling peilt naar de drijfveer van mensen, die intensief worden opgeleid om te kunnen wat ze nooit zullen mogen.

Van en met: Jeroen Van der Ven, Thomas Bellinck
Techniek: Lukas Verbrugge, Thomas Vermaercke
Coach: Willy Thomas
Met steun van: Werkplaats Nadine, TAZ, RITS

Link naar website Thomas Bellinck