ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen. De derde dag

2010 The Bony King of Nowhere, Uitgelezen aan Zee, Aidi
Literatuur
Zeeheldenplein

Uitgelezen is en blijft een levendig boekenprogramma voor en door lezers, waarbij Bekende Vlamingen zich outen over hun literaire voorkeuren, elke dag worden twee boeken tegen het daglicht gehouden, krijgen jonge schrijvers en muzikanten de kans een lezerspubliek recht in de ogen te kijken en serveren muzikanten niet alleen songs, maar ook leestips. TAZ laat bovendien jong talent van de voorbije edities het podium bestijgen. Wij zijn alvast reuzebenieuwd wat ze op ons zullen afvuren …
Uitgelezen is een publiekslieveling, jaar na jaar groeit het publiek … Deze zomer vergasten we het publiek dan ook op een nieuwe en grotere toplocatie, de Uitgelezen- tent op het Zeeheldenplein, mét zicht op zee!
Wil je de boeken of een fijne cd zelf in huis halen, dan kan je terecht in het boekenstalletje van Boekhandel Corman.

Gastvrouw: Fien Sabbe

Vast Panel:
Jos Geysels (Minister van Staat, voorzitter Vlaams Fonds voor de Letteren)
Anna Luyten (journaliste, tv-maker)

Speciale gasten:
Marijke Pinoy: o.a. Soeur Sourire, Ben X..., ex-centrale gast TAZ #2006
Wouter Deprez: schrijver, columnist, cabaretier
Aidi (ex-JM laureaat TAZ#2006): intermezzo Jong Muziek
Bony King of Nowhere: Muzikaal Signalement
Marcel Osterop: Schrijverspodium

Caesarion van Tommy Wieringa
In Caesarion moet Ludwig, de zoon van een losgeslagen kunstenaar en een ex-pornoster, zijn eigen weg proberen te vinden. Hij woont met zijn moeder op een eroderende klif in Oost-Engeland. Na iedere winter is de zee het huis dichter genaderd, net zo lang tot het vergaat. Een odyssee begint. Caesarion is een geschiedenis over schoonheid en verval, over de knellende band tussen moeder en kind, hun trouw en ontrouw.

"Een vitale, fraai geschreven roman met feilloze psychologische inzichten van de auteur van Joe Speed- boot." (Vrij Nederland).

Suikerspin van Erik Vlaminck
In Suikerspin weet een kermisexploitant op de dool de hand te leggen op de Siamese tweeling Joséphine en Anastasia, die hij op Vlaamse kermissen tentoonstelt. Het is 1908. Het mensonterende bestaan waartoe hij Joséphine en Anastasia dwingt, laat diepe sporen na. Vlaminck schreef een prachtig boek vol ontroering en humor, maar ook met scherpe kanten en donkere nissen.

"Eén van de levenswijsheden van Jean-Baptist was: `Ge moogt een fenomeen nooit in de ogen kijken.` In Suikerspin doet Erik Vlaminck dat wel, en het levert een beeldschone roman op." (Parool)